Jeugdgroep

Schietvereniging Westkapelle is een leuke, gezellige vereniging. We hebben veel jeugd, zowel jongens als meisjes van 10 t/m 17 jaar. Op vrijdagavond in de oneven weken is het schietavond voor de jeugd van 19 tot 21 uur. De vereniging heeft een aantal enthousiaste jeugdtrainers / jeugdbegeleiders.

Naast schieten (met luchtgeweer) doen we ook nog andere leuke activiteiten. Zo is er een Dartsspel, een tafelvoetbal en een dam tafel. We gaan ook wel eens bowlen en ergens uit eten. Er is van alles te drinken: Sinas, Cola, Spa, 7 Up. Je kunt er lekkere frikadellen bestellen of een Mars, een Nuts en ander snoep. Jeugdleden mogen geen alcoholische dranken bestellen en je mag er niet roken! Soms is er een barbecue met daarna heerlijke toetjes. Ook wordt er muziek gedraaid. Een leuke vereniging met de mogelijkheid om vanaf je 18e verjaardag over te stappen naar onze seniorengroep. Je hebt immers je KNSA Licentie al in bezit!

Onze jeugd schiet uitsluitend met luchtwapens. De jeugdleden die bewezen hebben met een wapen te kunnen omgaan kunnen na het jeugdlidmaatschap doorstromen naar de senioren en schieten met vuurwapens, uiteraard na uitgebreide veiligheidsinstructie en begeleiding.

Als ouders, grootouders willen komen kijken, bent u van harte welkom op de schietvereniging. Ben je tussen 10 en 16 jaar en wil je ook ook lid worden van onze schietvereniging, kom dan gerust eens een kijkje nemen op onze jeugdavonden. Als je daarna lid wilt worden, neem dan even contact op met de jeugdbegeleider. Die kan je aanmelding dan regelen via het secretariaat.

ACHTER DE TOREN
Toen eind 2010 onze eerste website www.svwestkapelle.nl online kwam was dit de mensen bij de televisie ook niet ontgaan! Begin 2012 kwam regisseur Astrid Bussink van KRO Zapp-TV naar onze vereniging om eens poolshoogte te nemen en te vragen of men een film zou mogen opnemen. Wat was de reden dat men helemaal naar Westkapelle wilde komen om een film op te nemen met de jeugdleden van onze vereniging? Nu, wij schijnen één van de weinige schietverenigingen in Nederland te zijn met zo’n groot aantal jeugdleden!

In de zomer van 2012 toog de hele Zapp-TV ploeg naar Westkapelle en is een televisiefilm gemaakt met onze jeugdleden. De crew heeft hier een weekje vertoeft om de film te kunnen opnemen. Voor onze jeugdgroep was dit een hele belevenis. Uiteindelijk heeft de film ook de Gouden Kalf prijs in de wacht gesleept, een pluim voor Astrid Bussink en haar filmploeg!

Als herinnering kun je de film en documentaires hier nog eens beleven:

In oktober 2013 is voor deze documentaire film van Astrid Bussink het Gouden kalf uitgereikt in de klasse “korte documentaire film”. De opnamen waren een hele belevenis voor onze jeugdgroep, ook mochten zij een dagje met een bus naar de studio in Amsterdam. Om op deze pagina de film nog eens terug te kunnen zien is een prachtige herinnering!

De complete film kun je hier bekijken:

Achter de Toren, een film van Astrid Bussink 2013

Achter de toren gaat over 4 stoere vrienden uit Westkapelle. De jongens zitten nog bij elkaar op school, maar na de zomervakantie zal daar verandering in komen. Hun wegen scheiden. De film werd uitgezonden op Zo 16 april 2013 om 19:25 bij de KRO-NCRV duur 15 min.

Uitreiking Gouden Kalf – Astrid Bussink

Documentaire Achter de Toren Omroep Zeeland